Boos

  • Geplaatst: 20/11/2013

Omdat ik een eigen bedrijf heb en overal in Nederland opdrachten aanneem, én bovendien een vriend heb die in Oosterhout NB woont, maak ik veel kilometers in de auto. En behalve een beetje muziek luisteren en soms een keer een telefoongesprekje voeren, kun je niet veel doen in de auto, onderweg. Want je moet goed op de weg letten. Maar tijdens dat opletten wordt mijn aandacht toch vaak door gekste dingen afgeleid. Door een mevrouw die wandelt met een zielig hondje met drie pootjes, of door een volledig beslagen auto vol met planten of door een eenzame schoen in de berm (waarom één schoen?) Zo was ik laatst onderweg, de schemer begon te vallen. Er zat een auto achter mij te duwen. Ik keek in mijn achteruitkijkspiegel en schrok me een hoedje. Want ik werd aangekeken door een héél boos gezicht. Toen ik beter keek, zag ik dat het gewoon de voorkant was van de auto die achter mij plakte. Zijn koplampen leken ontstemde ogen, de nummerplaat een mond, het embleem van het merk de neus. En door die gebogen lijn van ledlampjes die de koplamp had, leken zijn ogen vertoornd te kijken. Toen flitste er zelfs even helse lichten uit zijn ogen! Ik ging geschrokken, zo snel mogelijk opzij. Inmiddels had het furieuze gezicht me afgeleid en aan het denken gezet. Ik keek naar de andere auto’s op de weg. En zag ineens overal gezichten. Niet enkel woedende maar ook vriendelijke, verbaasde en mopperende gezichten. Ik moest nog een uur naar huis rijden en besloot om onderweg wat onderzoek te verrichten naar die gezichten. Ik zal met u delen wat ik ontdekt heb.

Niet alle auto’s hebben een duidelijk gezicht. Maar vooral de auto’s van die merken waarin bestuurders zitten die volgens mij vaker dan gemiddeld plakken, duwen, flitsen, snijden of te hard rijden, hebben razende of spinnijdige gezichten. Echt waar! Misschien doen die fabrikanten van die merken dat wel bewust, om andere argeloze automobilisten te intimideren.

Tot zover mijn onderzoekje. Maar nog wel een belangrijke kanttekening: als u straks of morgen nog met de auto de deur uit moet, let dan vooral op de weg. Ik wil er niet de oorzaak van zijn dat half Oosterhout en Slijk-Ewijk de komende week brokken maken.