Komst Cityring

  • Geplaatst: 10/04/2014

Op een ochtend werd ik gebeld door een relatie uit mijn netwerk van de gemeente Tilburg. Direct toen ik had opgenomen, schreeuwde hij in de hoorn: “HELP!” Zijn noodkreet was duidelijk. Zo snel ik kon, zat ik in Tilburg om de komst van de cityring communicatief te begeleiden. In de stad leefde erg veel weerstand tegen wegenring van eenrichtingverkeer, direct om het centrum. Ik heb met verschillende betrokken om de tafel gezeten, met anderen de route van de ring gefietst ik heb carnavalswagens over het onderwerp voorbij zien trekken in de optocht. Maar nadat de bewoners en de ondernemers uit de binnenstad mee mochten praten, zijn er afspraken gemaakt. Daar waar mogelijk zijn de plannen aangepast om zoveel mogelijk tot een acceptabele oplossing voor iedereen te komen.