Communicatieve begeleiding komst Moskee

  • Geplaatst: 10/04/2014

Eén van de hoogtepunten in mijn loopbaan was toen ik voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de communicatie mocht doen rondom de komst van een moskee. Doordat er voor een locatie aan de rand van het groene hart was gekozen, waren er zeer veel en zeer diverse doelgroepen. Van buurtbewoners tot de islamitische gemeenschap, van raadsleden en  landelijke media, tot natuur- en milieuorganisaties. 21 jaar van discussie en plannen maken en vervolgens toch weer opschorten of afschieten, was er al verlopen. Het werd een proces van veel netwerken, verbindingen leggen, luisteren en begrip hebben. Ik besloot nadat ik alle partijen had gesproken, ze tegelijkertijd en gezamenlijk te informeren over de verschillende (on)mogelijkheden. In een spannende, zeer druk bezette bijeenkomst, ontstond er langzaamaan een ommekeer en begrip. Onlangs is het bestemmingsplan goedgekeurd en de bouwtekening van de moskee. Een resultaat van een opdracht om zeer trots op te zijn, genieten dus.