Samenwerken, motiveren en enthousiasmeren is genieten

  • Geplaatst: 12/04/2018

Samenwerken met veel verschillende mensen, aan hele complexe problemen. Samen zorgen dat het voor elkaar komt. Mensen motiveren, enthousiasmeren en aansporen.  Mensen tot elkaar brengen, met elkaar verbinden. En samen tot oplossingen komen. Dat is wat mij drijft. Mijn grote passie. Ik kan enorm genieten van een opdracht bij een gemeente, provincie of andere organisatie die ik samen met anderen tot een creatief, soms verrassend wenselijk eindpunt weet te brengen.  Dat is voor mij puur genieten.

Daarnaast kan ik genieten van samen met mijn grote liefde en mijn kinderen of vrienden smullen van een heerlijke maaltijd. Of van de reacties van anderen op de columns die ik schrijf voor het regionale blad. Of van ons huis in Frankrijk, verse producten kopen op de markt en met alle marktkooplieden een praatje maken. Ja, genieten van mijn werk en van mijn leven doe ik met volle teugen!

Werk

In 1999 startte ik 3G Communicatie. Ik had al vele jaren gezegd dat ik een eigen bedrijf wilde beginnen en het moment was daar. Ik zoek altijd naar opdrachten in de non-profitsector. Opdrachten waar een politieke component in zit, vind ik het meest interessant. Mijn passie vind ik in opdrachten, waarin ik kan samenwerken, met anderen. Samen de schouders kan zetten onder een klus. En iets bereiken, waar ik mensen blij mee maak.

Acquisitie plegen voor nieuwe opdrachten doe ik onbewust. Mijn leukste acquisitieverhaal is als volgt. Ik zat in de trein in een volle coupé met zes personen.  Tegenover mij zit iemand die boven zich in het rek een taartdoos heeft staan. Ik wijs naar de taartdoos en zeg: “Bent u jarig? Gefeliciteerd!” Voordat ik het weet zitten we dan met de hele coupé taart te eten, te praten en wisselen we visitekaartjes uit. Een maand later werd ik gebeld door één van hen, met de vraag of ik een opdracht als interim hoofd communicatie bij zijn organisatie kon vervullen.